ROK 2017 a PF 2018

První VLAŠTOVKY od Hrajeme si venku právě přelétly nad naším krajem a zabloudily i k vám, co jste se zaregistrovali.

To to tedy trvalo 🙂 Již nějaký ten čas sbírám kontakty na webové stránce (dalo by se říci taková zrníčka pro naše vlaštovky). Děkuji všem, které stránka zaujala a projevili o Vlaštovky zájem. Věřím, že v příštím roce se Vlaštovky rozlétnou častěji.

Podařilo se vydat e-book Hravé léto, i když to trvalo 🙂 Podařilo se napsat pár článků. Začali jsme frčet i na Instagramu a Pinterestu. A pár dalších drobností. I když toho nebylo tolik jako u jiných blogerů, jsem spokojená. Nepovažuji se za blogera/blogerku. Prostě jen zveřejňuji pár nápadů, které se nám venku zadařilo uskutečnit.
Vzhledem k tomu, že se jmenujeme Hrajeme si venku, tak hlavní podstatou je BÝT VENKU a pak už zbývá málo času na mé hraní u počítače – takže doufám, že mě vlastně chápete.

Zprávy: Jak jsme se měli v roce 2017 a jak se těšíme do nového roku 2018

Dala jsem si za cíl, že se mi v roce 2017 podaří odeslat Vlaštovky a ono to klaplo a to, že k tomu došlo až na konci roku se taky počítá 🙂

Rok to byl krásný, užívali jsme ho na plné obrátky. Rok plný změn a přitom hromady zážitků. Vrátila jsem se do práce, kde mi nabídli úžasné pracovní podmínky na zkrácený úvazek (vyloženě ideál pro matku po rodičovské), za což fakt moooc děkuji. Rozloučili jsme se se školkou u starší dcery a přivítali se se školou. Užili si první polopracovní letní prázdniny. Sžili se se školkoškolní docházkou a kroužky. Zvládli vánoční přípravy i za pracovních povinností. Zúčastnili jsme se zajímavých akcí, vyrazili jsme na zajímavá místa, potkali se se zajímavými lidmi, prožili spoustu společných zážitků. Možná by ale někomu přišlo, že to mohlo být nudné, protože jsme nezvládli např. výlet každý víkend, spoustu známých jsme nenavštívili, spoustu zejména komerčních akcí jsme vynechali, skoro v žádném zábavném centru jsme nebyli, v obchodním centru jsme byli jen 2x, s moc lidmi jsem si nestihla zatelefonovat atd.

Vloni touto dobou jsem měla v hlavě mnoho otázek, které byly vlastně i přáním, jaký ten rok bude, zda to všechno zvládneme a zda se mi k pracovním povinnostem podaří i vměstnat kromě času s dětmi i mé hobby různého tvoření, hraní a uspořádání bojovky/kroužku apod.  A očekávání a přání se podařilo zrealizovat a já to beru jako splněné sny roku 2017.

Pro mě byl tento rok vlastně i odpočinkový, i přes tolik akcí a zážitků. Potřebovala jsem už velmi nutně čas občas i pro sebe a to se díky školkám a škole zadařilo, ale kromě práce se do toho vešlo i mnoho zajímavostí jako být součástí různých inspirativních seminářů, uspořádat pár kroužků/seminářů pro děti. A nemyslete si, že díky školce a škole jsem tam děti šupla na celý týden a celý den až do večera a pak si hodila nohy na stůl a odpočívala 🙂 Nene, podařilo se mi skloubit, že jsem si holky nechala občas doma či jsme i v týdnu vyrazili na výlet, vyzvedávka ze školky tu po obědě, tu později. Jsem nadšená z toho, co umožňuje dnešní doba!! A vyloženě si ji užívám. Že si člověk může dovolit práci z domova, přitom si vyzvednout děti dle chutě, občas nevstávat a zůstat jen tak doma. No paráda. Mé představy se naplnily.

Střípky z takových drobných radostí roku 2017

A co si přát do nového roku 2018? Opět mám pár otázek a přání, cílů. Mezi jedno pro mě důležité přání patří zase postoupit o krůček dál v aktivitách pro Hrajeme si venku. A počítám, že to vyjde! 🙂 Pár indícií už mám v kalendáři 🙂

Ráda bych Vám tímto dlouhým textem chtěla sdělit, že jít si za svým snem je možné. Nenechte se odradit! A pokud není sen vyloženě nereálný, tak postupnými malými krůčky, které jsou občas i větší, si člověk může ke svému snu cestu vyšlapat. A to třeba i konkrétně a reálně VENKU při procházce 🙂

Takže PŘEJEME DO NOVÉHO ROKU POHODOVOU A PŘITOM ÚSPĚŠNOU JÍZDU a to, i když by se na první pohled mohlo zdát, že je nutné jet přes překážky. I tyto překážky mohou být zábavné, hravé a poučné.

A něco hravého na závěr:

Pozorně se podívejte kolem sebe a najděte si situaci, která na první pohled může vypadat nereálně. A zkuste v té situaci najít samá pozitiva. Co jste objevili?

Příkladem může být naše PFko – na první pohled by totiž člověk mohl najít samá negativa – toto drhne, vždyť to nejede, vždyť ty saně nemají sedačku 🙂

Ale děti to vzaly JEN pozitivně:

To je paráda, projet se na saních, i když ještě není sníh, to to ale frčí :-), dá se u toho i svačit :-), dá se na nich jet i bez vypolstrování, ještě jsme nezkoušely jet po trávě, tak proč to nezkusit :-).

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..